Witte herdershond

De ideale gezinshond

Witte herdershond

De witte herdershond behoort tot de groep ‘herdershonden’, maar onderscheidt zich door zijn prachtige witte vacht. Van alle herdershonden is de witte het meest geschikt als gezinshond door zijn uitgesproken zacht karakter.

De witte herder komt oorspronkelijk voort van de Duitse herder, die naast zwart en bruin ook wel eens wit zijn, wat door de rasstandaard van de Duitse herdershonden niet wordt aanvaard. Enkele tientallen jaren geleden kwam men in Canada voor het eerst op het idee om enkel met de witte herdershonden verder te kweken, en zo ontstond het nieuwe ras van witte herders.

Zwitserland deed voor het eerst een aanvraag bij het FCI voor internationale officiële erkenning van het ras, waardoor de witte herder officieel ‘Berger Blanc Suisse’ heet of ‘Zwitserse witte herder’.

Uiterst zachtaardig karaker

Witte herdershond

Is het dankzij hun zacht aandoende witte kleur of is het een speling van de natuur? In ieder geval bleek al snel dat de witte herdershonden zachtaardiger waren dan hun Duitse voorouders. Dit leidde er toe dat zij als gezinshond geklasseerd werden als één van de beste…‘Linde’s White Wolves’ is een topkwekerij, gespecialiseerd in dit unieke ras.

Van generatie op generatie was er een passie voor deze gevoelige, intelligente herdershonden en werd er enkel met dit ras gekweekt – met officiële stamboom van Sint Hubertus.

Van moeder op dochter werd de liefde en de kennis doorgegeven, en wordt er altijd maar verder geselecteerd op gezondheid, karakter en schoonheid.

Witte Zwitserse Herdershonden beschikbaar

Linde’s White Wolves is centraal gelegen voor zowel nationale als internationale klanten. Onze fokkerij bevindt zich in de achtertuin van Pairi Daiza, op slechts 1 uur rijden van Brussels Airport en 2 uur vanuit Calais of de UK. We staan je met plezier te woord in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Onze informatie