Linde’s White Wolves

Gepassioneerd door de Zwitserse Witte Herdershond

De kennis die het fokprogramma van Linde’s White Wolves zo uniek maakt, werd overgeleverd van moeder op dochter. Ik groeide op te midden van een gezonde, alternatieve hondenkwekerij waar liefde voor het dier altijd centraal stond.

Wie ben ik?

Ik kreeg de passie voor het ras van de Zwitserse Witte Herder door van mijn moeder. Ik ging viool en compositie studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ik mijn Master in de muziek, viool en compositie haalde. Ik volgde tegelijkertijd een lerarenopleiding in Californië bij paardenfluisteraar Monty Roberts en deed kort onderzoek aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB).

Ik leid nog altijd dagelijks op een geweldloze manier jonge en wilde paarden uit natuurreservaten op. De basis van mijn trainingsmethode? De communicatie die ontstaat tussen mens en dier door het observeren van de natuurlijke omgangstaal van de dieren.

Als ethologe en componiste in vrij beroep heb ik een flexibele werk- en tijdsindeling. Daardoor kan ik veel aandacht schenken aan het grootbrengen, socialiseren, opvoeden en vertroetelen van onze puppy’s. Voor de praktische kant van de zaak studeerde ik kynologie en genetica aan de KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus).

Ik ben op zoek naar

Gepassioneerd door Zwitserse Witte Herdershonden

Familiale kwekerij

Linde’s White Wolves is een familiale bewuste hondenfokkerij, die mijn partner en ik samen runnen. Alhoewel mijn partner buitenshuis werkt en veel verantwoordelijkheden draagt, vindt hij alsnog voldoende tijd om te zorgen voor de nodige installaties. Dat gaat van de bouw van een geschikte geboortekamer tot exclusieve, geïsoleerde houten huisjes en paddocks waarin de moederteef zich met haar puppy’s kan afzonderen van de roedel.

We kiezen voor een fokkerij zonder kennels. Alhoewel we voor de juiste structuur zorgen, geven we onze honden ook een maximum aan vrijheid.

We kiezen er expliciet voor om slechts sporadisch deel te nemen aan wedstrijden en de honden volledig te integreren in ons dagelijkse leven. In onze vrije tijd trekken we met onze Witte Herders de natuur in, aan zee en in de bergen. We maken lange wandelingen in de omliggende bossen en de honden kunnen genieten van waterpret in naburige vijvers en steengroeves.  Ze gaan ook vaak mee naar onze manège. Paarden herderen, toekijken bij de paardentrainingen, rondspatten in de modder en meelopen tijdens de buitenrit vinden ze geweldig.